مراسم بزرگداشت استادان پيشکسوت گروه تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي برپا مي‌شود

مراسم بزرگداشت و تکريم استادان پيشکسوت گروه تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي (دکتر رضا شعباني، دکتر اللهيار خلعتبري، دکتر علي بيگدلي و دکتر جمشيد آزادگان) برگزار مي‌شود.

انجمن علمي تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي با همکاري گروه تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي و انجمن ايراني تاريخ مراسم بزرگداشت استادان پيشکسوت گروه تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي را برگزار مي‌کند.

دکتر رضا شعباني، دکتر اللهيار خلعتبري، دکتر علي بيگدلي و دکتر جمشيد آزادگان از استادان نامدار ايران هستند که در اين مراسم از فعاليت‌هاي آنها قدرداني مي‌شود.

دکتر رضا شعباني، متولد 1317، داراي دكتراي تاريخ از دانشگاه سوربن پاريس و متخصص تاريخ ايران در روزگار افشاريه است. وي پنج سال در دانشگاه كمبريج انگلستان به تدريس تاريخ پرداخت. همچنين 24 سال تدريس در دانشگاه‌هاي كشور، مديريت گروه تاريخ دانشگاه‌هاي علوم و تحقيقات و دانشگاه شهيد بهشتي و نيز گروه تاريخ مركز تحقيقات فارسي ايران و پاكستان، در اسلام آباد، برخي از فعاليت‌هاي شعباني به‌شمار مي‌روند.

شعباني بيش از 200 مقاله به زبان‌هاي فارسي، فرانسوي، انگليسي و تاليف بيش از 20 عنوان كتاب تاريخي را در کارنامه‌اش دارد که اغلب متمركز بر تاريخ افشاريه است. تاليفات دكتر شعباني را مي‌توان به پنج دسته تقسيم كرد: تصحيح متون، پژوهش‌هاي تاريخي درباره سلسله‌هاي افشاريه و زنديه، تاريخ ايران باستان و تاريخ عمومي ايران، تک‌نگاري‌ها و مجموعه مقالات و موضوعات پراكنده.

دکتر علي بيگدلي سال ۱۳۲۲ در قم زاده شد. وي استاد تمام دانشگاه شهيد بهشتي، کارشناس مسائل بين‌المللي، تاريخدان و پژوهشگر عصر معاصر است. تخصص وي در زمينه روابط بين‌الملل و تاريخ اروپا است. وي بيش از 50 سال سابقه تدريس دارد و حدود 18 جلد کتاب و 30 مقاله تخصصي در حوزه تخصصي‌اش به تاليف درآورده است.

تاريخ اروپا در قرون جديد، تاريخ انديشه سياسي در غرب (دو جلد)، تاريخ سياسي-اقتصادي عراق، تاريخ فرهنگ و تمدن اروپا در دوران جديد، سياست خارجي رضا شاه، تاريخ يونان و روم، ترورهاي سياسي در تاريخ معاصر ايران (دو جلد)، کرونولوژي مسيحيت و قرون وسطي، تاريخ اروپا در قرون وسطي، ت‍اري‍خ‌ ي‍ون‍ان‌ و روم‌ (رش‍ت‍ه‌ ت‍اري‍خ‌) و ت‍روره‍اي‌ س‍ي‍اس‍ي‌ در ت‍اري‍خ‌ م‍ع‍اص‍ر اي‍ران‌ عناوين برخي از کتاب‌هاي وي را تشکيل مي‌دهند.

دکتر الله‌يار خلعتبري (نواده محمد ولي خان تنکابني معروف به سپهدار تنکابني يا سپهدار اعظم) استاد بازنشسته تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي در سال ۱۳۲۶ در شهرستان قزوين به‌دنيا آمد. وي پس از گذراندن تحصيلات ابتدايي، راهنمايي و متوسطه در سال ۱۳۴۳ در شهرستان شهسوار موفق به اخذ ديپلم شد. خلعتبري تحصيلات کارشناسي خود را در رشته فلسفه اسلامي (معقول) دردانشگاه تهران به پايان برد و پس از آن براي ادامه تحصيل راهي اروپا شد و به فرانسه رفت و از دانشگاه سوربن مدرک کارشناسي ارشد خود را در رشته تاريخ فلسفه به سال ۱۳۵۱ دريافت کرد و در همان دانشگاه براي تحصيلات دکتري در رشته تاريخ اقدام کرد و در نهايت سال ۱۳۵۵ موفق به اخذ مدرک دکتري

تاريخ خوارزمشاهيان، جنبش بابک، يادداشت هاي محمدولي خان تنکابني (سپهسالار اعظم) و کارکردها و نقش سياسي و اجتماعي قلاع در تاريخ ميانه ايران کتاب‌هاي اين استاد تاريخ را تشکيل مي‌دهند .

دکتر جمشيد آزادگان نيز عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي تهران است. تاريخ اديان ابتدايي و قديم و جامعه‌شناسي دين از کتاب‌هاي اين استاد تاريخ است. باورها، کارکرد و خاستگاه اساطير، جامعه‌شناسي تاريخ، نهادهاي ديني ابتدايي: توتميسم، عرفان جهاني و تصوف اسلامي، شناخت شناسي يا نظريه شناخت و جادو و جادوشناسي از مقاله‌هايي است که آزادگان نوشته است.

مراسم بزرگداشت استادان پيشکسوت گروه تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي با همکاري انجمن علمي دانشجويي تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي، انجمن ايراني تاريخ، جهاد دانشگاهي واحد شهيد بهشتي در تالار مولوي دانشکده ادبيات دانشگاه شهيد بهشتي سه‌شنبه 22 مهر ساعت 11 برگزار مي‌شود. از استادان، دانشجويان و محققان عرصه تاريخ دعوت مي‌شود براي پر رونق‌تر شدن و قدرداني از استادان تاريخ در اين مراسم شرکت کنند.

منبع: خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)