تنوع مشاهير ايراني را با سعيد نفيسي در کتاب‌هاي درسي رعايت مي‌کرديم

مهدي محقق، نویسنده، مصحح و شارح کتب فلسفی با اعتقاد بر اینکه کمابیش اسامی مشاهیر ایرانی در کتاب‌های درسی منعکس شده است، گفت: رعایت اصل تنوع در کتاب‌های درسی نکته‌ای است که باید تدوین‌گران کتاب‌ها به آن توجه داشته باشند تا دانش آموزان به فرهنگ ایرانی- اسلامی علاقه‌مند شوند.

مهدی محقق، نویسنده و استاد دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در پاسخ به این سوال که چرا نام برخی از مشاهیر ایران در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان خالی یا کمرنگ است گفت: این مساله را نمي‌پذيرم. با آنکه بنده این اواخر در جریان کتاب‌های درسی نبودم اما تا جایی که اطلاع دارم کمابیش به این مشاهیر اشاره شده است. مثلا کتاب «فیلسوف ری» (این کتاب به زندگي و شخصيت محمدبن زكرياي رازي مي‌پردازد) که سال‌ها پیش از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر کرده‌ام در یکی از کتاب‌های درسی از آن نقل شده است.
    به عنوان مثال اشعاری از حافظ، مولانا، سعدی و فردوسی باید در کتاب‌های درسی به صورت متوازن استفاده شود یا در نثر، نوشته‌های افراد بزرگی چون جهانگشای جوینی و بیهقی مورد توجه قرار گیرد. بنابراین رعایت تنوع، عاملی برای ایجاد علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان به مشاهیر ایرانی است.
    با توجه به اشراف من در حوزه ادبیات مثال‌هایی که در این رابطه می‌توان به آن اشاره کرد، این است که در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان و سایر کتاب‌های ادبی، از شعرا و نویسندگان فارسی‌زبان بیشتر استفاده شود تا دانشجویان و دانش‌آموزان به فرهنگ ایرانی و اسلامی علاقه‌مند شوند
    مهدی محقق متولد بهمن ۱۳۰۸ خورشیدی در شهر مشهد است. وی نویسنده، ادیب، فقیه، مصحح و شارح کتب فلسفی و استاد دانشگاه تهران است. محقق دارای مدرک دکترا در رشته زبان و ادبیات فارسی و رشته الهیات از دانشگاه تهران است. وی بنیان‌گذار دایره‌المعارف تشیع و عضو سابق هیات امنای بنیاد دایره‌المعارف بزرگ اسلامی و اکنون رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی است.